Gratis geld winnen met online gokken

gratis fruitautomaten geld

Interessant

Gratis gokkasten spelen >>

Wetgeving >>

Hoe werkt een online gokkast >>

Wetgeving online gokkasten in Nederland

Er bestaat op dit moment nog veel onduidelijkheid bij mensen over hoe de wetgeving omtrent online gokkasten in Nederland nu eigenlijk geregeld is. Men weet vaak wel dat dat voor de gewone gokkasten een vergunning nodig is en dat die dus maar op een beperkt aantal plaatsen te spelen zijn. Maar hoe zit dat dan met de online gokkasten?

Online gokkasten en de wet

Wanneer je op een online gokkast wilt spelen merk je dat deze vooral in het Engels maar ook in het Nederlands te bekijken zijn. Tot op heden is het verboden in Nederland om online te gokken en dat geldt dus ook voor de online gokkasten. De websites waar de gokkasten op te vinden zijn, zijn dan ook niet in Nederland gevestigd, maar vaak in landen zoals Malta, waar de wetgeving anders is.

Hoewel het gokken op online gokkasten in Nederland verboden is, kan de wetgever niet verbieden om deze sites te bezoeken. Je zal dus in deze gevallen ook niet zo snel beboet worden voor het gokken op deze sites. Maar je geniet ook geen bescherming van de Nederlandse wet. Dus heb je op een online gokkast flink geld gewonnen, maar het wordt niet uitgekeerd, dan heb je waarschijnlijk pech.

Nieuwe wetgeving op het gebied van online gokken

De komende tijd hangt er echter wel verandering in de lucht. De Nederlandse wet wordt aangepast, waardoor het online gokken wel legaal wordt. Er wordt gekeken naar een constructie zoals in ons buurland België, waarbij de aanbieder van online gokkasten in België ook een fysiek casino moet hebben. Zo kan er controle plaatsvinden en wordt de gokker beschermd tegen malafide praktijken.

Nederland gaat hopelijk in de loop van 2015 beginnen met de uitgifte van de eerste vergunningen aan bedrijven die online kansspelen willen aanbieden. Zo’n bedrijf moet aan verschillende strenge eisen voldoen om kansspelverslaving bij spelers tegen te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld bij een online gokkast zien wat je ingezet hebt en hoe lang je al aan het spelen bent. De Kansspelautoriteit zorgt er voor dat deze strenge regels worden nageleefd zodat iedereen die op online gokkasten wil spelen dit in een veilige omgeving kan doen.

Het is dus nog even wachten totdat je officieel op een Nederlandse site op online gokkasten kunt spelen, maar je zou natuurlijk wel op de huidige sites alvast kunnen spelen zonder inzet. Bijvoorbeeld met gratis spins of gewoon helemaal gratis. Zo leer je de manier van spelen op een online gokkast alvast een beetje kennen.